Huisgemaakt Tia maria & chocolade roomijs

Als je het geluk hebt dat je de Magimix Gelato Expert mag testen dan ga je natuurlijk uit je dak met het maken van spannende roomijs combinaties. Het recept van mijn strawberry cheesecake ijs vind je hier. Maar natuurlijk mag het recept van dit volwassen ijs ook niet ontbreken!

Voor een bak vol roomijs

1 blikje gecondenseerde melk (à 397g)
500ml slagroom (ja, het heet niet voor niets roomijs...)
125ml Tia Maria
125ml espresso, afgekoeld
100g chocolade chips (of een reep chocola 70%, grofgehakt)

verder nodig: ijsmachine

Bereiding Tia maria ijs

1. meng alle bovenstaande ingrediënten in een blender

2. zet dan minstens 2 uur koud weg

3. doe dan in je ijsmachine en volg het programma voor roomijs

4. doe alles in een alvast koude bak en vries nog minstens een nacht in, zodat je echt schepijs hebt.

Serveer met mokkaboontjes!