Snelle aspergesalade

Zomerse dagen heb ik vaak nul zin om uitgebreid te koken. En als ons dametje dan ook nog eens niet thuis is is er helemaal geen reden om volle bak de keuken in te gaan. Voor dat soort dagen is deze salade perfect!  Tien à 15 minuten later en je zit aan tafel. Met knapperig, gegrilde asperges en een zilte, goudbruin gebakken kaas. Paar smaakmakers, en klaar ben je!

Voor 2 personen

1 bosje groene asperges, kontjes eraf gesneden
1 verpakking Halloumi kaas (o.a. Turkse supermarkt)
sap van ½ limoen
1el lekkere olijfolie
2 kneepjes za’atar
Maldon zout
versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: ongeveer 15-20 minuten

Snelle aspergesalade

Zet een grilpan, zonder olie, op hoog vuur en laat goed heet worden. Gril hierin de asperges in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. In de laatste 5 minuten bak je in een andere, hete pan (ook zonder olie) de plakjes Halloumi goudbruin aan.

Asperges in een diep bord, gebakken halloumi erbij. Sap van de limoen erover, net als een scheutje olijfolie. Besprenkel met za’atar – naar smaak – lekker wat verse peper en een klein beetje zeezout. Vers of afgebakken (pita) brood erbij en klaar ben je!