Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado

Ik maakte deze salade voor een lunch bij mij thuis, geïmproviseerd met de ingrediënten die ik op dat moment had. Hij was zó lekker dat ik 'm de dag erna weer maakte en het recept dus heel graag met jullie deel!

Voor 2 personen - als lunch of lichte avondmaaltijd

1 kipfilet (scharrel/bio)
knoflook- en gerookt paprikapoeder naar smaak
zout & peper
halve zak rucola (ongeveer 40g) en halve zak veldsla (ongeveer 40g)
1 avocado, in blokjes
half zakje peultjes (geblancheerd) (ongeveer 100g)
1 puntpaprika, in blokjes
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
scheutje balscamio met bloedsinaasappel (via Foodelicious)
scheutje extra vierge olijfolie
Parmezaanse kaas, paar snippers met de dunschiller
verder nodig: grilpan en grote koekenpan

Maaltijdsalade met gegrilde kip & avocado

Meng de beide salades en leg op een groot bord. Daarover heen de blokjes avocado. Besprenkel matig met olijfolie. Verhit de grilpan en koekenpan. Kruid de kipfilet en gril in 10 minuten goudbruin en gaar en snijd in reepjes. Bak op hoog vuur in een drupje olie de paprika, tomaat en peultjes tot ze iets geblakerd zijn. Blus af met een scheutje balsamico. Verdeel over de salade en leg daar de reepjes kipfilet op. Nog wat Parmezaan snippers erover en klaar ben je!

Ik serveerde de salade met een homemade gazpacho en wat geroosterd brood. Mmmmm!