Lakrids dropijs

Tijdens een recent bezoek aan Kopenhagen proefde ik van het onverwacht heerlijke dropijs van Lakrids, in pretpark Tivoli. Met een pakketje droppoeder en -siroop dat ik van Lakrids ontving ging ik aan het experimenteren en lukte het me om het dropijs na te maken. Dat recept deel ik graag me jullie!

Recept dropijs - 4 porties

250ml gecondenseerde melk
50ml halfvolle melk
100ml Griekse yoghurt (10% vet)
1el Lakrids droppoeder, fijn

verder nodig: ijsmachine (ik gebruikte de Magimix Gelato expert) en optioneel droppoeder (raw) en dropsiroop (zout)

Bereiding

Mix alle ingrediënten twee minuten op hoge snelheid met een mixer (of in je keukenmachine met de ballonmixer). Zet dan minstens twee uur in de koelkast om goed koud te worden.

Bereid je ijsmachine voor volgens gebruiksaanwijzing. Giet het koude mengsel erin en kies voor de stand softijs of roomijs. Ik vond de stand softijs te dun, dus heb uiteindelijk roomijs gemaakt. Zet dat nog een nacht in de vriezer om goed op te stijven.

Serveer met extra droppoeder & dropsiroop en geniet!