IJskoffie

De afgelopen, zomerse dagen is dit mijn go to koffie geweest. Want ja, ik wil nog steeds graag koffie. Maar nee, die warme toestanden hoeven even niet. Ik heb een aantal varianten geprobeerd, maar dit is tot nu toe mijn favoriete recept. Zo maak je 'm!

De lekkerste ijskoffie

espresso
Chocolade & hazelnootdrink van Rude Health
heel veel ijsblokjes
zoetstof, naar smaak

Zet je espresso zoals je dat gewend bent. Ik gebruik een grote percolator met Moyee Coffee. Verdeel de espresso over twee glazen en voorzie van zoetstof/suiker, als je dat wilt (ik gebruik één zoetje.)

Doe voldoende plantaardige drink in een opschuimer. Heb je er eentje die koud kan opschuimen gebruik die dan. Ik kan alleen warm opschuimen helaas. Verdeel dan over de twee glazen espresso. Als je wilt kun je dit nu laten afkoelen, ik heb daar het geduld niet voor dus doe er meteen lekker veel ijs in. Goed doorroeren en genieten maar.

Nóg lekkerder? doe er dan ook nog een bolletje roomijs door. Yum!