Hartig taartje met Gruyere en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 stuks)

• 75 g koude boter, in blokjes gesneden
• 250 g bloem
• 1 tl versgemalen peper
• 75 g + 30 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
• 4 el water
• 1 ei
• 2,5 dl melk
• tijm, naar smaak
• 1 teentje knoflook, gehakt
• 12 kerstomaatjes (met steeltje) van verschillende kleuren
• zout & peper
•  verse basilicum

Zo maak je de taartjes

1.    Doe in een keukenmachine de boter, bloem, gemalen peper en 75 g kaas. Draai de machine 10 tot 12 seconden tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg het water toe en pulseer 10 tot 15 keer  tot er een homogene massa ontstaat, maar
voordat het deeg een bal vormt. Wikkel het deeg in een plastic
folie en leg het 1 uur koel in de koelkast weg.

2.    Haal het deeg een half uur voor het bakken uit de koeling.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol het deeg uit tussen twee
vellen bakpapier of op een bebloemd aanrecht. Steek rondjes deeg uit met een uitsteekvorm te grootte van je de taartvorm (plus enkele centimeters extra om de randen te bedekken). Prik de bodem met een vork.

3.    Klop het ei los en voeg de melk toe. Voeg tijm, knoflook, rest van de kaas, zout en peper toe. Giet dit mengsel over het deeg. Garneer met 3 kerstomaatjes per taartje. Vouw het deeg dat boven de rand uitkomt naar binnen. Bak de taartjes in de oven gedurende 25 minuten. Garneer voor serveren met basilicum