Dit heb je nodig voor je Fire & Cane whisky cocktail

60 ml Glenfiddich Fire & Cane
30 ml vers citroensap
15 ml Falernum (siroop met kruidnagel, vanille en gember, o.a. van Monin te koop)
15 ml gezouten ananassiroop *
2 dashes Angostura bitters (bij de slijter te koop)

Doe alle ingrediënten in een shaker, voeg  voldoende ijs toe en schud de shaker 10 seconden lang, goed en hard. Finestrain de cocktail in een glas, over crushed ice en garneer met limoen. Nog feestelijker? Maak de rand van het glas vochtig met limoensap en dip in suiker.

* zo maak je gezouten ananassiroop:  1 deel suiker, 1 deel water, verse ananas aan toevoegen en een mespuntje zout. Alles goed roeren, met de pan op laag vuur, zodat de suiker en het zout oplossen. Siroop een uur laten staan met de ananas, zodat de smaak goed in de siroop kan trekken.

Meer over de Fire & Cane limited whisky van Glenfiddich lees je hier.