De ultieme bloody mary

Het is geen geheim dat ik van Bloody mary's hou. Gek genoeg worden ze in Nederland nog niet zo veel gedronken als in het buitenland.  Dat is extra bijzonder als je weet dat een van de key ingrediënten van mijn ultieme bloody mary Nederlandse wodka is. Ketel One.

Of op z'n Nederlands Ketel 1, dat van oorsprong uit Schiedam komt en nog steeds een familiebedrijf is (nu, na al die tijd snap ik dus pas de hashtag #familyyoumake...)

Zo maak je de ultieme bloody mary

Door van Kempen fruitsappen waren we uitgenodigd om, samen met Ketel One, in Anne & Max Rotterdam onze eigen ultieme bloody mary te maken. Daar was ik nieuwsgierig naar, want thuis maak ik mijn bloody mary met pre-spiced tomatensap, waar ik eigenlijk nooit meer wat aan hoef te doen. Maar je bloody mary zelf op smaak maken, is met de juiste ingrediënten, super tof om te doen.

Recept voor de lekkerste bloody mary

50ml Ketel One (oké, eerlijk is eerlijk, meestal doe ik er íetsie meer in)
100ml tomatensap
10ml citroensap (meer of minder naar smaak)
tabasco, naar smaak (ik hou van pittig, dus ik doe er meestal 3 dashes in)
Worcestershire saus, naar smaak (ik doe meestal 1 of 2 dashes)
gemalen zeezout & peper, ook naar smaak
En natuurlijk flink wat ijs.

Garneren kan met de bekende bleekselderij (die ik eigenlijk alleen gebruik om te roeren en dan wegmik), citroen en/of gehalveerde cherrytomaatjes. Net wat je wil. Geniet ervan!