Crémant d'Alsace cocktail met mango

Dat klinkt toch goddelijk? Mangosorbet in een glas met heerlijke bubbels. En die maak je gewoon thuis. Om een hoogtepunt te vieren, als start van een feestelijk diner of gewoon omdat het kan. Vieren zullen we dat leven!

Zo maak je de Crémango d'Alsace

1 rijpe mango, geschild en in blokjes
120ml water
100g suiker
1el citroensap
halve fles Crémant d'Alsace
ter garnering: peperkorrels, citroenrasp en munt (naar smaak)

Verwarm het water tot net aan de kook en laat de suiker er in oplossen. Voeg de mango en citroensap toe en verwarm. Doe alles daarna in een blender of mix met een staafmixer tot puree. Als het is afgekoeld vries je het in een bakje in. 

Om te serveren doe je 4 bolletjes mangosorbet en een halve fles in een shaker. Shake en giet in cocktailglazen. Garneer naar believen.
Of serveer met een bolletje mangosorbet in een champagneglas en vul het glas met de heerlijke bubbel. Hoe je 'm ook drinkt, cheers!

Meer over Crémant d'Alsace

In Frankrijk zijn ze gek op Crémant d’Alsace. Daar is het, na Champagne, de meest gedronken mousserende wijn. Voor thuisconsumptie staat deze bubbel bij de Fransen zelfs op nummer 1. Crémant d’Alsace wordt op traditionele wijze gemaakt, meestal van pinot blanc, maar ook van pinot gris, riesling of chardonnay. 

Dus mocht je geen zin hebben om een er een cocktail mee te maken, dan is er niks op tegen om een fles open te maken en er gewoon zo van te genieten!