Bloody Gazpacho

Een gewone gazpacho kennen we nu wel. En hoewel deze koude tomatensoep zo al super lekker is heb ik 'm speciaal voor jullie naar het volgende niveau gebracht. Een bloody gazpacho. Want ja, een gewone bloody mary is ook maar zo gewoon ;-)

Voor 1 liter gazpacho heb je nodig:

750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper
Verder nodig: krachtige blender & Ketel One vodka

Bereidingswijze:

Halveer de tomaten en het groene kroontje snijd je eruit (dit is bitter) en haal de zaadlijsten eruit. De tomaten gaan, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Alles blenden tot je een super gladde soep hebt. Zet de gazpacho nu liefst een  hele dag/nacht in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘m serveert nog een keer heel goed door.

Bloody mary gazpacho

Schenk 25ml vodka in een tumbler en giet daar de gazpacho bij. Roer even goed door. Garneer met halve tomaatjes en komkommerstengels. Cheers!