World clean up day 2019

Op zaterdag 21 september aanstaande is het in 160 landen over de hele wereld world clean up day. Een dag die draait om zooi. Andermans zooi, maar ook het besef dat wij allemaal bijdragen aan die zooi. En dus ook verantwoordelijk zijn op 'm gezamenlijk op te ruimen. Want afval is en blijft een groot probleem!

Door het hele land (en overal ter wereld) worden opruimacties georganiseerd. Organisator The plastic soup foundation heeft op haar site in kaart gebracht waar en bij welke je je dus kunt aansluiten. Want het is zo simpel. Een uurtje met elkaar op pad levert vaak al een vuilniszak vol op. Easy toch? Doe jij ook mee?

The SoPho project

Naast opruimen draag ik dit jaar ook op een andere manier mijn steentje bij aan the plastic soup foundation. Ik ben een van de 75 mensen die op tijd was om zich aan te melden voor The SoPho project; the social photography project is een collectief van fotografen en professionals in de fashion & advertising branche die iets terug willen doen voor de samenleving en de natuur. Dit doen ze op de manier zoals zij dat het beste kunnen, middels fotografie.

Voor € 75,- krijg je twee foto's, geschoten door een topfotograaf, terwijl je vooraf bent opgemaakt door een topvisagist. Hoe cool is dat? Alle opbrengsten gaan naar The plastic soup foundation. Ik was er op tijd bij, want beide dagen zijn al helemaal uitverkocht. Ik zal jullie na volgende week het resultaat laten zien, want ik ben natuurlijk waanzinnig benieuwd.