Wereldvoedseldag

Woensdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een dag om stil te staan bij honger en voedselzekerheid wereldwijd. Want dichtbij én ver weg zijn er nog steeds mensen die dagelijks voeding te kort komen. En dat in een tijd waarin nog nooit zoveel eten werd weggegooid als dagelijks gebeurt.

Aan tafel tegen honger

In het kader van Wereldvoedseldag zijn er meerdere evenementen om hier de aandacht op te vestigen en waar jij aan kunt deelnemen. Zo wordt door FoodCabinet AanTafel tegen Honger georganiseerd in het Scheepvaartmuseum. Met 500 mensen tegelijk aan tafel. Inspirerende chefs, sprekers en een te gek menu. Alle kaartjes zijn inmiddels vergeven, maar je kunt je nog wel op de wachtlijst laten zetten.

All You Can Rescue

Restaurant Instock organiseert deze avond een speciaal diner. Het restaurant dat sinds 2014 voedselverspilling op de kaart zet, vraagt hiermee aandacht voor een beter voedselsysteem. Gasten kunnen deze avond voor een vast bedrag zoveel eten ‘redden’ als ze op kunnen. ‘All You Can Rescue’ biedt gasten van Instock de mogelijkheid om voor een vast bedrag onbeperkt eten van de verspilling te redden.  Meer informatie vind je op de site van Instock