Week van het Nederlandse bier

Nederland kent meer dan zeshonderd verschillende brouwerijen waar gepassioneerde brouwers aan de ketels staan. Ze zijn verdeeld over alle provincies. Er zijn grote wereldwijde concerns bij, maar ook hele kleine, die het niveau van de badkamer net ontgroeid zijn. Zo proefden we eerder in Drenthe al fantastische biertjes, maar ook op Texel en in Limburg weten ze van wanten. Kijk maar eens in de supermarkt en je zult versteld staan van het aanbod van Nederlandse biertjes.

Wanneer is de Week van het Nederlandse bier

Van 14 tot en met 24 mei 2020 vindt de week (eigenlijk tiendaagse...) van het Nederlandse bier plaats. De negende editie inmiddels, die zoals gebruikelijk van start gaat met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 t/m 16 mei is dit het walhalla voor bierdrinkers. Kaarten hiervoor zijn sinds donderdag 6 februari te koop. 

CRAFT presenteert in de Week van het Nederlandse Bier het resultaat van de Mega Collab, waarbij steeds twee brouwerijen de handen ineen slaan om samen een uniek bier te brouwen. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen stellen deelnemende brouwerijen hun deuren open voor een kijkje achter de schermen (dat dat leuk is liet ik je hier al eens zien

Een overzicht van alle activiteiten is vanaf maart te vinden op de speciale website