Vegan oranje wijn van de HEMA

Dat zijn minstens twee woorden in één zin die je misschien niet zou verwachten. Want a) bestaat er vegan wijn en b) WTF is oranje wijn. Ik leg het je uit. Dat je bij de HEMA betaalbare en lekkere wijnen koopt weet je misschien al. Dat aan wijn (veelal) dierlijke producten wordt toegevoegd misschien niet. In deze wijn dus niet, waardoor 'ie 100% vegan is.

Oranje wijn

Witte, rode en rosé wijn kennen we allemaal. Oranje wijn nog niet, en dat was precies waarom ik zo geïntrigeerd was toen ik het persbericht hierover kreeg. Die wilde ik wel proeven! 

Oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven, maar de productiemethode van rode wijn wordt toegepast. Dit betekent dat de schilletjes van de witte druiven tijdens de fermentatie niet worden verwijderd. Bij rode wijn wordt het druivensap juist met de schilletjes erbij vergist om de wijn de rode kleur, smaak, structuur en tannines mee te geven. Door dit ook bij witte druiven toe te passen, ontstaat er een witte wijn met een oranje gloed. Ook heeft de wijn veel meer structuur en complexiteit dan je zou verwachten van een witte wijn.

Is dat lekker dan?

Ja. Dat is het zeker. De wijn (die uit Roemenië komt) is fris, maar heeft veel meer smaak dan een reguliere witte wijn. Niet zo diep als rode wijn natuurlijk, maar wel heel gelaagd met het frisse van witte wijn. Ik vond 'm heerlijk! De Orange Natural Wine is vanaf nu verkrijgbaar bij HEMA winkels en op www.hema.nl/wijn voor €7,50. Maar wees er snel bij want op=op!