Eerste vegan food festival in Amsterdam

Op 10, 11 en 12 augustus vindt dit festival plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De organisatie wil met het festival een breed en gevarieerd publiek, op een laagdrempelige manier kennis laten maken met plantaardig eten. Dus zijn er niet alleen verschillende vegan keukens waar je plantaardig kunt eten, maar de organisatie wil ook op een leuke manier bezoekers leren dat lekker eten ook anders kan; diervriendelijk, duurzaam en plantaardig. Vegan dus.

Plantaardig eten

Hoewil ik niet overtuigd vegan ben (want boter, kaas, eieren, bacon!) geloof ik er wel in dat het goed is vaker te kiezen voor minder vlees, betere vis en zeker wanneer het kan voor plantaardige maaltijden. Dat die lekkerder zijn dan gedacht ontdekte ik de afgelopen maanden, toen ik vaker bewust plantaardig kookte.

Ik vind dit festival dan ook een tof initiatief. Voorheen zou ik het waarschijnlijk hebben weggezet in de hoek 'hipsters' en 'gedoe', nu is het een festival dat wat mij betreft op de agenda mag van iedere foodie, die van lekker en verantwoord eten houdt!

Wat is er toe doen?

Tijdens het festival zijn er 30  stands aanwezig, waaronder food stands als Vleesch noch Visch, Juicebrothers, Van Leeuwen ijs, Madame Cocos en Sharp Sharp, maar ook non-food stands om de duurzame en veganistische levensstijl vanuit meerdere aspecten te belichten. 

Het programma biedt ook muziek, workshops, sport, documentaires en talks. Voor de invulling van het programma zijn er samenwerkingen aangegaan met o.a. de Vondelgym voor sportactiviteiten, Duke of Tokyo voor karaoke en bij de Vondeldisco kan gedanst worden. 

Op zondag is er een speciaal progamma voor kinderen. Zo kunnen er bijvoorbeeld zelf snoepjes gemaakt worden met Tante Toos Suikerloos.

Elke festivaldag wordt vanaf 23:00 feestelijk afgesloten in het Transformatorhuis. Het nachtprogramma wordt ingevuld door populaire Amsterdamse clubavonden. Toegang tot het event is gratis. Voor deelname aan de activiteiten kunnen er toegangskaarten gekocht worden via de site van het festival