Cook like a chef

Vorig jaar schreef ik er ook al over, gewoon omdat ik het een briljant concept vind. Thuis koken als een sterrenchef, maar dan met minimale inspanning. Dit jaar mocht ik het Librije menu thuis uit proberen en ben ik nog meer overtuigd van Cook like a Chef dan ik al was. 

Wij "kookten" thuis vier gangen à la de Librije. Dat het kinderlijk eenvoudig is blijkt wel uit het feit dat onze negenjarige twee van de vier gangen met ons mee kookte. En ook mijn man, die normaliter eigenlijk niet kookt, kookte één van de vier gangen. Alles was even lekker!

Thuis koken als een sterrenchef

Hoe werkt het? Je krijgt thuis een doos bezorgd met daarin vier papieren zakken. Per zak zitten de benodigdheden en ingrediënten voor iedere gang verpakt. Op een kaartje zie je wat wat is. Nu zitten de ingrediënten nog vooral in plastic, maar er wordt hard gewerkt aan alternatieve verpakkingen. Met de bijgeleverde instructies zie je precies wat je voor elke gang aan handelingen moet doen.

Kook de sterren van de hemel

Alles is al op smaak gebracht. In het geval van het voorgerecht hoefden we alleen de zalmforel nog aan te maken. Voor de rest was het een kwestie van het bord opmaken volgens het plaatje. Heerlijk was het! Manlief likte (letterlijk) zijn bord na afloop af.

Hoewel we voor twee personen aan ingrediënten hadden lukte het toch om er met z'n drietjes van te eten. Want waar dochterlief in eerste instantie zei dat ze wel gewoon brood zou eten, zag ze het menu en daarna de bordjes en wilde ze toch eigenlijk ook wel mee eten.

Kinderlijk eenvoudig

Dat het concept kinderlijk eenvoudig is blijkt wel uit het feit onze negenjarige dochter rustig twee gangen mee kookte en daarna de borden opmaakte met een professioneel pincet (tja, die lag nog in de la. Super handig nu). De bordjes van haar hoofdgerecht en dessert werden ook door haar zonder gêne volledig afgelikt. Ik kan geen beter compliment bedenken dan dat.

Hoe werkt Cook like a Chef

Via de site kies je welk menu je wilt bestellen. Om de zoveel tijd wisselt het menu én de sterrenchef (zó benieuwd ook naar het menu van de Lindehof!). Je kiest het aantal personen en of je begeleidende wijnen wilt. Alles komt gekoeld thuisbezorgd en hoeft daarna alleen maar in de koelkast bewaard te worden (let op, ivm de versheid van ingrediënten is de bewaartijd beperkt tot een paar dagen). Ook voor de kerst is er een speciaal menu. En ook die ziet er fantástisch lekker uit.

Wat kost Cook like a Chef

Je eet op niveau, ook al is het thuis. Je betaalt per persoon € 69,95 voor een vier gangen menu (excl wijnarrangement). In dat bedrag zit álles, behalve zout & peper. Je hoeft de deur dus niet meer uit. Heb je dus een bijzonder etentje gepland waarvan je zeker wilt zijn dat het niet mislukt, dan is dit écht een uitkomst. Ook als je met Kerst de deur niet uit wilt voor boodschappen en lekker die tijd met elkaar wilt doorbrengen, ik zou het wel weten!

Meer informatie vind je op de site van Cook like a chef.

Disclaimer

Voor dit artikel kreeg ik een doos met een menu voor twee personen thuisbezorgd, om alles uit te proberen. Dit artikel is verder puur op mijn eigen ervaring gebaseerd.