High tea in Amsterdam

Eerlijk is eerlijk, het Leidseplein is niet de eerste plek waar ik aan denk als je me vraagt waar in Amsterdam kun je een mooie high tea doen? Toch zit Café Americain aan dat Leidseplein en hebben die een high tea waar je u tegen zegt. Wij mochten vandaag proeven van alle lekkers én meebeslissen welke thee cocktail er op het menu komt.

Thee cocktail met Dammann thee

Want naast de klassieke high tea, met sandwiches, cakejes, een soepje en zelfs een mini boeuf bourguignon kun je ook een thee cocktail bestellen bij Café Americain. We proefden er vier vandaag. Allemaal met de thee van Dammann als basis (die ook geschonken wordt bij de high tea). Die werd per soort thee aangevuld met verschillende alcoholische ingrediënten en andere smaakmakers en warm geserveerd. Super leuk idee!. De absolute favoriet van deze middag- the Lapsang Holy Smoke - staat vanaf nu ook op de after-dinnerkaart.

Café Americain

Café Americain, ook wel het Art Deco café genoemd, vond ik trouwens toffer dan gedacht. Ja, wellicht wat vergane glorie maar wel op een super locatie met vriendelijk personeel en een zeer uitgebreide kaart (ik zag grote pannen mosselen voorbij komen die er super lekker uitzagen) Toch maar een adresje om te onthouden...

De high tea kost trouwens € 26,50 pp. en de thee cocktail € 12,50. Reserveren kan via de website van Café Americain.