Tabú Leiden

Het kan niet op, na Paco Ciao opent er weer een nieuw restaurant haar deuren in Leiden. Tabú richt zich op de Latijns Amerikaanse keuken. Dat zie je niet alleen in het interieur, natuurlijk ook in het eten maar zeker ook in de uitgebreide cocktailkaart. Wij mochten, vlak voor de officiële opening, komen proeven.

Latijns Amerikaanse keuken

Terwijl de final touches nog worden aangebracht worden onze tafels volgezet met een selectie van de gerechten van de kaart. De voorgerechten zijn al veelbelovend; tostada's met avocado en zalm, lekker knapperig en dat blijven ze ook, ook als ze even staan. Padron, empanadas en chimichurru. Ook die zijn lekker. De nacho's zijn niet heel bijzonder, maar is gewoon lekker. De ceviche mijn absolute favoriet!

Volop keuze voor groot & klein

Ook de selectie hoofdgerechten is fijn. Het vlees botermals, ook hierbij weer chimichurri en goed gegrilde mais. De garnalen sappig en smakelijk. De frietjes, mwoah, beetje overpriced voor wat je krijgt. De huiswijn daarentegen is weer van een perfecte prijs/pret verhouding.

Ook voor kleine gasten blijkt er, net als bij de andere zaken van de horecagroep, genoeg te kiezen. Die menukaart was op dat moment alleen nog niet klaar, dus dat gaan we nog een keer aan den lijve uitproberen!

Fijne aanwinst voor Leiden

Ook de nagerechten mochten we nog proeven, maar ik ben geen zoetekauw dus die zijn aan mij niet echt besteed. De churros was overigens lekker, net als de gegrilde ananas. De pasteis de nata en het ijs vond ik zo, zo.

Cocktailkaart

De cocktails daarentegen, yum! Iedere avond is er een shaker aanwezig, dus je kunt je uitleven qua soorten cocktails.

Bij Tabú kun je trouwens niet alleen 's avonds terecht. Ze zijn open vanaf 11u (misschien beetje vroeg voor een cocktail...),maar  de koffie is al een reden om een keer in de ochtend en/of voor de lunch te gaan.

Kortom, Tabú is een mooie aanwinst voor Leiden en een plek waar ik zeker nog een keer naar terug ga! Tabú vind je aan de Rembrandtstraat 27 in Leiden. Reserveren kan via de website