Liefde voor bloody mary

Toen ik wist dat er een cocktailhoofdstuk in mijn nieuwe boek Borreltijd zou komen, moést daar natuurlijk een recept voor Bloody Mary inkomen. Het is een van mijn allerlievelingscocktails allertijden. Een cocktail waar je van houdt, of die je niet trekt. Een grijs gebied is er volgens mij niet. Ik ben hardcore liefhebber. 

Ik drink 'm niet vaak, maar als ik 'm drink dan flink spicy. Voorheen maakte ik mijn bloody mary met Big Tom tomatensap. Nu ook in Nederland te koop, maar ik nam 'm jaren geleden al mee uit Engeland. Een tomatensap die al op smaak is gebracht, waardoor je er eigenlijk alleen maar wodka (Ketel One!) bij hoeft te doen.

Tabasco tomatensap

Ik was dan ook geïntrigeerd toen ik zag dat Tabasco een gelijksoortige tomatensap lanceerde. Ik kreeg  zowel de milde, als de pittige versie thuisgestuurd om uit te proberen. Ik kan je vertellen, de pittige versie is dat ook echt. Pittig. Maar jongens wat lekker. Hoog op smaak, flink wat pit. Ook hiervoor geldt, alleen nog wodka erbij en klaar ben je!

Luie gazpacho

Ik gebruikte de pittige versie ook om gazpacho mee te maken. Dat gaat top. Moet je - ook in dit geval - wel van pit houden (niet voor kinderen geschikt dus). Of gebruik de mildere versie. Het recept vind je hier.

Beide tomatensappen van Tabasco zijn vanaf nu verkrijgbaar, kosten € 3,49 en zijn ondermeer in de webshop van Tabasco te koop.

foto: Mitchell van Voorbergen