De zin en onzin van Black Friday

Maar er had beter kunnen staan de ONZIN vanBlack Friday. Ja, met hoofdletters. Want dat vind ik het; complete nonsense. Voor wie het gemist heeft, Black Friday is de dag na Thanksgiving in Amerika. Die is in het leven geroepen om mensen te verleiden tegen kortingen spullen te kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Inspelen op de hebzucht van mensen, daar komt het wat mij betreft eigenlijk op neer.

Nu vieren we in Nederland geen Thanksgiving, maar worden we sinds een aantal jaren wel overspoeld met het fenomeen Black Friday. Al een aantal dagen hoor en zie ik bedrijven adverteren met deze dag en kortingen in alle varianten aanbieden. En werkelijk íedereen lijkt er aan mee te doen. WAAROM?! 

Hebzucht

Ja, ik weet waarom. Omdat we koopjesjagers zijn. Omdat de feestdagen er aan komen. Maar bovenal omdat we willen kopen, kopen, kopen. En nu moet ieder dat voor zich weten, maar mag ik je één ongevraagd advies geven? Voor je je laat verleiden door de koopjeswaanzin... vraag je eens af of je het écht nodig hebt? Want al die spullen moeten geproduceerd worden, sommige spullen worden ook echt alleen maar voor dit soort dagen gemaakt. Je hebt waarschijnlijk al een kast vol spullen staan. Moet daar echt nog meer bij?

Alternatieven

Of kun je dat geld beter besteden aan iets dat er echt toe doet. Aan tijd met je geliefde(n). Ga lekker uit eten met je liefie, zodat je weer eens een avond quality time met elkaar hebt. Neem je moeder mee uit lunchen. Ga met je vriendin(nen) een avond bijkletsen met een lekkere fles wijn. Stuur je oma een mooie bos bloemen. Veel toffer toch dan je laten opjutten door een fenomeen als Black Friday, vind je  ook niet?! Reageren kan hieronder!