‘Rare by Nature’ Special Releases collectie

Wauw! Dat was letterlijk het eerste dat ik kon roepen toen ik de eerste beelden zag van deze zeer unieke collectie Single cask malt whisky's die op de markt wordt gebracht door Diageo. Ik heb een echtgenoot die een zéér grote whiskyliefhebber is en zelfs die begon te kwijlen bij het zien van niet alleen de flessen, maar ook de oorsprong van de whisky.

Waarom is de collectie zo bijzonder?

De collectie, die jaarlijks wordt uitgebracht, bevat dit jaar ontdekkingen van Diageo’s meest waardevolle voorraden die rijpen in Schotland. Elke whisky is speciaal op zijn eigen manier. De collectie biedt onderscheidende rijpingstechnieken, zeldzame afwerkingen en onverwachte smaakprofielen. Met combinaties van zowel beroemde als bijzondere voorbeelden van minder bekende whisky’s tot zelfs whisky’s van gesloten distilleerderijen, zijn ze allemaal uiterst zeldzaam. 

Wat zit er in de collectie

In deze unieke collectie vind je whisky’s van Speyside-distilleerderijen, Mortlach, Cardhu, Cragganmore en Pittyvaich, uitingen van de Highland-distilleerderijen van Dalwhinnie en The Singleton of Glen Ord en de beste van de West Coast of Scotland’s Islands, Islay distillery Lagavulin en de Isle of Skye’s Talisker.

Verkoopinformatie

Zoals je kunt verwachten is deze unieke collectie écht voor de liefhebber.  De prijzen per fles zijn als volgt:

Pittyvaich 29 - € 376,-
Mortlach 26 - € 1710,-
Dalwhinnie 30 - € 570,- 
Cardhu 14 - € 136,- 
Lagavulin 12 - € 125,-
Singleton 18 - € 148,- 
Cragganmore 12 - € 97,-
Talisker 15 - € 125,- euro

De 2019 Special Releases collectie is in het najaar in beperkte aantallen verkrijgbaar bij Slijterij Berendsen, Bams Maastricht, Muthert, Vuurtoren en Drankenhandel Leiden. Meer informatie over de collectie vind je hier