Pop-up lunchcafé A Beautiful Mess 

Afgelopen 12 december opende het  pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond runnen dit lunchcafé. Het menu is ook door de vrouwen ontwikkeld en geïnspireerd op gerechten waar zij mee zijn opgegroeid, van Arabische high tea’s tot Fattet Hummus. Met een bezoek aan het café steun je deze vrouwen in het opdoen van werkervaring, zodat zij zich verder kunnen ontplooien. 

Waarom dit lunchcafé?

A Beautiful Mess is een initiatief van de Refugee Company. Deze stichting is opgericht in 2015 en stimuleert de economische en sociale zelfstandigheid van mensen met een vluchtelingenachtergrond, om op deze manier het integratieproces te versnellen. Het pop-up café is de derde horecagelegenheid die de stichting opent.

De stichting heeft voor de nieuwe locatie specifiek voor deze groep gekozen omdat zij de afgelopen jaren merkten dat vrouwen in deze leeftijdscategorie moeilijker aan een baan komen. Via deze weg wil de stichting hen de mogelijkheid geven om zich verder te ontplooien.

Locatie en openingstijden

De pop-up van A Beautiful Mess is gevestigd op de Herengracht 366 en zal in ieder geval voor zeven maanden op deze locatie openblijven. Het café is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 16:30 uur.