Ontdek Perrier-Jouët champagne

Mijn eerste kennismaking met dit champagnehuis was onlangs, toen ik een fles kado kreeg voor een bijzondere gelegenheid. Nu heb ik weinig moeite met het creëren van speciale gelegenheden, maar toen de tweede druk van mijn boek bekend werd vond ik het een mooi moment om de fles op te maken. Een mooie, ronde en volle champagne bleek het te zijn. Heerlijk!

Champagne met historie

Wat ik toen niet wist was dat het een champagne is met historie. De naam van het champagnehuis is de samengestelde naam van Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët, die in 1811 met elkaar trouwden. Kunst werd een belangrijk onderdeel van de uitstraling van het champagnehuis, naast de kwaliteit. De champagne wordt niet voor niks geschonken bij restaurants zoals De Lindehof**, InterScaldes***,  De Kromme Watergang** en Restaurant De Loohoeve* (waar we niet zo lang geleden waren)

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp is rechtstreeks geïnspireerd op dat van Blason de France, de Perrier-Jouët prestige cuvée gemengd uit de oogst van 1955. In een tijd waarin champagne-huizen nieuwe vormen van flessen ontwierpen, toonde Maison Perrier-Jouët opnieuw haar onafhankelijke geest door de vorm van de oorspronkelijke fles te behouden, geheel tegen de modetrend in.

Met zijn lange, slanke hals en zacht afgeronde schouders roept het ontwerp van de nieuwe non vintage-fles de vrouwelijke en moderne stijl van Perrier-Jouët-champagnes op. De iconische bloem – de anemoon – die van nature aanwezig is, is voor de nieuwe non vintage fles opnieuw ontworpen in een meer genereuze vorm om de levendige, extravagante interpretatie van de natuur door het huis weer te geven.

Wat kost dat?

Perrier-Jouët Cuvée Grand Brut kost om en nabij € 59,72 en de Cuvée Blason Rosé € 79,39. De champagne is te koop in de luxe slijterijen waaronder De Filosoof (Den Haag) en Con Amore (Hilversum) maar ook online bij een aantal speciaalzaken.