Parkheuvel lanceert samen met wijngaard St. Martinus een eigen cuvée

In het mooie Vijlen, diep in Zuid Limburg, ligt wijngaard St. Martinus. Een bijzonder plekje, waar ik jullie binnenkort in een apart artikel meer over vertel. Deze wijngaard produceert fantastische Nederlandse wijnen, die ook buiten Limburg steeds meer waardering krijgen. Hun witte wijn bijvoorbeeld, werd afgelopen jaar uitgeroepen tot dé aspergewijn van het jaar.

Gastronomische wijn

Chef Erik van Loo, geboren en getogen in  het Limburgse Mechelen, stelde samen met wijnmaker Stan Beurskens speciaal voor restaurant Parkheuvel een eigen wijn samen. Die cuvée werd afgelopen maandag gelanceerd. En ik kan je vertellen dat je week niet beter kan beginnen dan met lunch in Parkheuvel, begeleid door de wijnen van de St. Martinus. 

Parkheuvel gerechten in combinatie met St. Martinus wijn

De gehele lunch werd begeleid door de wijnen van St. Martinus. Van de Fonkelwijn bij de amuse (foto links hierboven) tot het Bergdorpje wit bij het voorgerecht. Zelfs een prachtige rode wijn (Johannes)  bij de zeebaars, die je hier rechtsboven zit. Verrassend maar door de paddenstoelen en umamiboter in het gerecht paste het gewoon meer dan top!

Parkheuvel Cuvée

Maar het ging natuurlijk allemaal om de eigen cuvée van Parkheuvel. Die werd geserveerd bij de Oosterschelde kreeft, met yuzu (foto linksonder) Wat een 100% match. De tonen van sinaasappel in de cuvée met het bittertje dat je ook proeft. De vele lagen in de wijn, met de complexe maar fantástische smaken op het bord. Wauw!

De wijn is door Stan samen met Erik geblend en zodanig samengesteld dat de wijn met een veelheid aan gerechten geserveerd kan worden. Daarnaast is de wijn zo exclusief, dat hij alleen bij Parkheuvel te drinken is. Als onderdeel van een wijn arrangement zal hij veelvuldig op de kaart komen. Net als overigens de andere wijnen van St. Martinus, die Parkheuvel ook per glas serveert.

Ik kan je alleen maar aanbevelen om dat te gaan proeven. Wat een feest! Dankjewel Erik, Stan, Julien en het hele team van Parkheuvel voor de beste maandag in tijden.