Otenba

Otenba is het Japanse woord voor een rebelse vrouw. En rebels dat is Monique ten Kortenaar zeker. Otenba is de eerste spirit die Monique zelf ontwikkeld heeft. Ten Kortenaar is geen onbekende in de wereld van distilleren overigens. Ze was de afgelopen 3,5 jaar distilleerder voor Lucas Bols and Wynand Fockink. Nu komt ze met haar eerste eigen spirit; Otenba

Maar als Otenba het geen gin en geen jenever is, wat is het dan wel? Allebei! Waar de basis gin is komt de extra gelaagdheid van jenever. In Otenba zitten prachtige botanicals zoals pandan, citroengras en Sencha thee. Hoe bijzonder klinkt dat?! Omdat distilleren een kostbaar geintje is, is Monique een crowdfunding gestart. Al vanaf € 50 kun je meehelpen om van haar droom een werkelijkheid te maken.

Alles staat ervoor in de startblokken. Er is een kickass site, prachtige foto's van de hand van Dishtales en Monique is er meer dan klaar voor. Als alles goed gaat wordt Otenba vanaf april 2020 in Amsterdam gestookt én gelanceerd. Meer over de crowdfunding vind je hier. Ik heb in ieder geval al gedoneerd. Héél benieuwd naar het resultaat!