NENI in Amsterdam

Ver voordat ik in Tel Aviv zelf kon proeven hoe lekker de Israelische keuken is at ik in Berlijn bij NENI. In het zonnetje, in mijn eentje, at ik de lekkerste hummus die ik ooit geproefd had. En een dessert, Knefeh, dat zó lekker was dat ik het nog steeds kan proeven! Inmiddels is de Israëlische keuken ruimschoots geïntroduceerd in met name Amsterdam, denk aan Bardak en BarFisk, maar een NENI resturant was er nog niet. Tot nu!

Want sinds februari van dit jaar, aan het Stadionplein in Amsterdam (bij het Olympisch stadion) is er nu een Nederlandse vestiging van NENI. In de oude Citroëngarage heeft de Molcho familie maanden gewerkt aan hun eerste restaurant buiten Duitsland. Wij mochten er tijdens een groot persdiner komen voorproeven.

Israelische keuken in Amsterdam

NENI geeft een eigen draai aan de traditionele Israëlische keuken. Een deconstructed baba ganoush (foto rechtsboven) En hun Sabich gaat niet in een pita, maar op zelfgebakken focaccia (foto links). Hun zelfgebakken zuurdesembrood is sowieso fantastisch. Net als de hummus en heel veel van de andere gerechten.

De prijzen zijn ook fijn, zeker omdat je de kleine gerechten super met elkaar kunt delen en dus heel veel op één avond kunt proeven. Dat moet je ook zeker doen, want ook de ceviche, de garnalen in bisque en de shoarma zijn echte aanraders!

Family affair

Niet alleen is NENI een familiebedrijf - moeder Haya en haar hele gezin zijn betrokken bij het restaurant - je kunt in het restaurant zelf ook heel prima terecht met een grote groep familie en/of vrienden. Wij aten met 180 man tegelijk tijdens het persdiner. Zonder een koud gerecht (tenzij zo bedoeld) op tafel te krijgen. Knap!

NENI Amsterdam is open woensdag tot en met zondag vanaf 18u  en wil je weten wat er op het menu staat, kijk dan vooral even hier.