Waarschijnlijk ken je Miraval wijnen vooral omdat het wijndomein een aantal jaren geleden gekocht werd door Brad Pitt en Angelina Jolie. Inmiddels zijn die een partnership aangegaan met de franse wijnmakersfamilie Perrin en is er een revival van het merk. De Miraval wijnen zijn vooral bekend om hun rosé en dat is niet zo gek. Die is ook heerlijk.

Maar waar de meeste mensen rosé als aperitief/borrelwijn schenken wilde Miraval laten zien dat hij ook voortreffelijk met eten te combineren is. Dus werden we uitgenodigd in The Harbour Club in Vinkeveen voor een perslunch

Miraval rosé

We proeven er eerst twee witte wijnen van het huis Miraval. De eerste (Coteaux Varois Blanc) heeft voor mij te veel zuur tonen. De tweede, met 100% Rolle druiven (Côtes de Provence) is veel ronder en kent veel meer smaaklagen. Lekker! Toch blijft de rosé mijn favoriet. We proeven er twee. Hun bekendste, de Miraval Côtes de Provence. Maar dit jaar wordt er voor het eerst ook Muse de Mirval gemaakt, in slechts 2000 flessen. Heerlijk is ‘ie!

Rosé en seafood

Rosé laat zich geweldig pairen met vis, schaal- en schelpdieren. En wil je vanaf nu de lekkerste Fruits de mer éver proeven, dan ga je naar The Harbour Club. Ik heb nog niet eerder zo’n goede schaal Fruits de mer geproefd. Goddelijk!

Meer rosé

Ik ben eigenlijk sinds de herfst van vorig jaar weer aan de rosé, na het lang niet gedronken te hebben. Ik zie het ook in de horeca weer meer terugkomen. Een prima revival wat mij betreft. Laten we komende zomer lekker weer meer (goede!) rosé gaan drinken.

Dankjewel Miraval, The Harbour Club, Wines & Spirits en Pitch PR voor de uitnodiging en de ontdekking van deze heerlijke rosé wijnen.