Praktische tips en informatie voor een weekend Kopenhagen

Je vliegt o.a. met KLM in iets meer dan een uur naar de luchthaven van Kopenhagen. Vanaf daar is het een half uurtje met de (onbemande) rechtstreekse trein naar het centrum van Kopenhagen. Een enkeltje kost je DKR 48 (zone 4). Met de taxi ben je uiteraard sneller, maar ook duurder uit.

Hotels Kopenhagen

Er is een overvloed aan hotels in Kopenhagen. Ik zat één nacht in het Skt. Petri (chic!) met dank aan de perstrip waarmee ik de eerste dag in Kopenhagen was. De tweede nacht had ik zelf geboekt in het Phoenix hotel (om de hoek van Nyhaven). Ook meer dan prima, maar voor één nacht betaalde ik voor een kleine eenpersoonskamer al € 150,- inclusief een overigens meer dan prima ontbijt!

Een volgende keer denk ik dat ik eerder zou kijken in welke wijk in wil zitten. Waarschijnlijk zou ik dan kiezen voor accomodatie in Vestebrø.

Fietsen huren in Kopenhagen

Kopenhagen is, naast een prima wandelstad, ook top om met de fiets te ontdekken. Op meerdere plekken in de stad zijn er mogelijkheden om fietsen te huren. Reken op ongeveer DKR 100 per dag. Je kunt ook gebruik maken van fietshuur door middel van een app (Donkey bike) of het witte deelfietsenplan van Bycyclen. Hiervoor maak je online een account aan en met je inlog kun je, waar je wil, een ebike huren. Je betaalt die dan per half uur dat je 'm gebruikt (DKR 30).

Gebruik je 'm langer, dan betaal je het volgende half uur. Ideaal dus als je van één plek naar de ander wilt en 'm daar weer wegzit. Niet handig als je de fiets de hele dag wilt gebruiken. Wat wel super handig ook met deze fietsen is is dat er een routeplanner opzit. Geen geklooi dus met je telefoon in je hand houden voor de route.

Wijken Kopenhagen

Je bezoek aan Kopenhagen kun je heel handig opsplitsen in het bezoeken van deze wijken:

Betalen in Kopenhagen

Je betaalt in Deense kronen - omgerekend kosten DKR 100 ongeveer € 13,50 - maar vooraf cash pinnen is amper nodig, want echt overal kun je met pin of contactloos betalen. Kopenhagen is geen goedkope stad. Je betaalt op sommige plekken (op terras of bij een foodmarket) rustig meer dan een tientje voor een glas wijn. Een goedgevulde portemonnee mee dus als je naar Kopenhagen gaat!

Favoriete adresjes in Kopenhagen

Natuurlijk zette ik ook mijn favoriete adresjes voor je online:

Streetfood - click hier

Koffie, ontbijt & lunch - click hier