Aamanns 1921

De eerste kennismaking met smørrebrød was bij Aamanns 1921, toen we er met de Lakrids persreis gingen lunchen na aankomst in Kopenhagen. Een onvergetelijke ervaring, want mijn hemel wat lekker. Laat je vooral verrassen door een selectie van desmørrebrød die wordt gemaakt, want je weet niet wat je overkomt. Oh, en zorg voor een volledige lege maag en geen enkele eetplannen voor de uren daarna want je gaat álles opeten. Echt.

Niels Hemmingsens Gade 19-21
Open 11.30 - 15u voor de lunch en van 18u - 21.30u voor diner (zo en ma gesloten)

Grod

De Denen ontbijten niet alleen graag met zoetigheden, maar ook veelvuldig met pap. Havermout, granola of een andere versie van pap, je eet het bij Grød.

Ik wist van het bestaan af met dank aan culi-collega Ingrid Hofstra - die er zelf ook een te gek boek over schreef. Ik schoof er helaas aan voor uitsluitend koffie, want had al 2 ontbijtjes achter de kiezen. Maar ook deze gaat in de herhaling zodra ik weer in Kopenhagen ben.

Ook een aanrader is het prachtige servies dat ze verkopen. Ik kocht een kom en beker, die ik inmiddels dagelijks gebruik.

Je vindt ze o.a. in de Torvehallern en op de Streetfoodmarket, maar ook in het kleine, knusse restaurant dat ze hebben in Vesterbro

Jægersborggade 50, kld. tv
Dagelijks geopend 7.30 - 21u

Tips voor koffie in Kopenhagen

Koffie in Kopenhagen is van ongekend hoge kwaliteit. Laat de koffie in je hotel dus staan, want welke soort koffie je ook wil, ze kunnen het op deze adresjes voor je maken. Dit zijn een aantal van mijn favorieten.

The Laundromat Café

Er zitten er een aantal door Kopenhagen, maar bij die in Norrebro kon je ook lekker buiten op het terras zitten. De naam Laundromat is trouwens niet zomaar, je kunt hier ook daadwerkelijk je was doen!

Elmegade 15 - Arhusgade 38 - Gammel Gongevej 96
Dagelijks geopend van 9u - 21u

Atelier September

Hier kun je ontbijten, lunchen of gewoon een kop koffie drinken. Zorg voor een plekje in je maag, want ook hier vind je die heerlijke Deense zoetigheden die je bij je koffie of als ontbijt kunt bestellen.

Gothersgade 30
Dagelijks van 7.30u - 17u (za en zo tot 16u)

Ipsen & Co

Ik liep hier langs tijdens mijn wandeling door Vesterbro/Frederiksberg en het zag er van de buitenkant al zó gezellig uit. Terras op straat, maar ook genoeg ruimte binnen. Koffie, ontbijt of lunch, aan jou de keuze!

Gammel Kongevej 108
Dagelijks van 8u - 18u geopend

 

Vegan eten in Kopenhagen

In de wijk Nørrebrø ontdekte ik Plant Power Food, een 100% vegan restaurant dat open is sinds november 2017.

Heerlijk lichte inrichting, een prachtige kaart en te gekke limo's en smoothies. Helaas had ik net enorm ontbeten, dus ik heb er alleen wat gedronken maar de kaart zag er echt super aantrekkelijk uit. Zeker proberen dus!

Fælledvej 15
Dagelijks open van 10u  - 22u

Bakkerij Bagerdygtigt

Dit was dus de reden dat ik bij Plant Power geen trek meer had, want bij deze bakker - met een klein terras voor de winkel - had ik nét een geweldig kaneelbroodje opgepeuzeld. Top dus voor een ontbijtje on the go of voor als je een keer een snelle hap tussendoor wilt. Ook hier weer topkoffie trouwens!

Istedgade 118
Dagelijks van 6u - 17.30u open

Meer favoriete adresjes

Die vind je hier