Fire & Cane van Glenfiddich

Of ik whisky wilde komen proeven, vroeg de uitnodiging van Pitch PR. Met een echtgenoot die een enorme whisky liefhebber is heb ik al vaker geprobeerd om het te (leren) drinken, maar het bleef nooit echt hangen.

Dus ja, dat wilde ik dan nog wel een keer proberen. De whisky zou namelijk ook gepaired worden met hapjes van The Grand in Amsterdam. Een win win situatie wat mij betreft. Dus op een prachtige zomerse middag liep ik het Amsterdamse terras op en kreeg ik als eerste een cocktail met Fire & Cane te proeven.

Whisky cocktail met Fire & Cane

Ja, een whisky cocktail is duidelijk wat anders dan pure whisky proeven, maar hallo hé wat een heerlijke eerste kennismaking! Fire & Cane wordt gerijpt om rumvaten en heeft iets zoete tonen (toffee) maar een edge door het rokerige van de whisky. Te gek samen met de ananas en limoen in de cocktail. Een hele fijne binnenkomer zo.

Maar de whisky moet natuurlijk ook puur geproefd worden. We proeven een aantal whisky's van Glenfiddich puur en uiteraard vind ik de 21 jarige (en € 150 per fles) whisky een van de lekkerste om zo te drinken.... Het zal eens niet zo zijn!

Whisky & food pairing

Dat whisky meer is dan een drankje dat door mannen wordt gedronken ondervind ik later, als we ook een aantal hapjes te eten krijgen bij de whisky. Links op de foto zie je de witte asperge met licht gerookte aardappel, doperwten, beurre noisette, vintage soja en sumak. Zó lekker. Maar de klapper voor mij was toch wel de tartelette met appel en meringue (rechts op de foto) die echt onwijs lekker was samen met pure Fire & Cane. Een feestje voor je smaakpapillen.

Fijne kennismaking

Kortom, een meer dan fijne kennismaking met dit, tot dan toe en voor mij, onbekende whiskymerk. Glenfiddich is bij de meeste slijters te koop, de limited edition Fire & Cane echter in een beperkte oplage. Wil je thuis aan de slag met de whisky cocktail zoals ik 'm dronk? Ik mag het recept met jullie delen. Die vind je hier!