Het leven is k*t, maar prachtig

Het is het motto achter Carpefckndiem.nl, maar ook waar ik al jaren overtuigd van ben en waarom Carpefkcndiem geen Carpe diem heet, maar die fckn er tussen moet.  Want hoeveel shit er ook op je pad komt, jíj bepaalt hoeveel last je daar van hebt. Ik word steeds beter in het accepteren van die grijze dagen, juist ook omdat ik zo overtuigd de dagen vier die de moeite waard zijn. En dat zijn er deze weken krankzinnig veel.

Dat is geweldig gevat in de eerste foto. Die werd gemaakt tijdens de Sopho project waar ik me voor had aangemeld (zie ook dit artikel) Fotograaf Jeroen W. Mantel (die normaal o.a. voor Elle fotografeert) zei na 3x klikken "we hebben 'm!" En hoewel ik als eerste alles zag dat ik niet mooi vind aan mezelf (wat is dat toch?!) zie ik vooral het plezier dat eraf spat!

Vier het leven

Het plezier in álles wat ik doe. Met volle overtuiging. Dus ook lachen en pret hebben met een volstrekt onbekende fotograaf, die dat dan feilloos pakt. Ik zie ook het contrast in de tweede foto. De bedachtzaamheid. De onzekerheid. De 'is het allemaal wel goed genoeg' Ja, dat ben ik ook.

Maar dat die twee er inmiddels allebei mogen zijn is het mooiste kado dat ik mezelf dit jaar voor mijn 47e verjaardag geef. En waar ik met dit artikel en deze twee foto's mezelf nog maar eens aan herinner...