Chocolaterie van Hidde de Brabander

Als je meester patissier bent ben je op zich al een baas. Als je meester patissier bent en je heet Hidde de Brabander dan is dat niet genoeg. Na zijn boek Patisserie verscheen dit jaar Chocolaterie. Geen keurig gestylde kaft met herkenbaar chocola erop. Nope. Een blauwe kaft met een prachtige foto van Remko Kraaijeveld. BAM!

Alle ins & out van chocolade

Het boek echter is een ode aan chocolade. Van de geschiedenis ervan (ook de donkere kant) tot de herkomst van cacao. Daarnaast laat Hidde je zien dat er heel veel manieren van het gebruiken van chocolade zijn. De verschillende technieken (met heel veel stap voor stap foto's), de soorten chocolade en héél veel recepten.

Voor de ultieme chocolade liefhebber

Hoewel je mij blijer maakt met een blokje kaas en een glas wijn dan chocola kun je niet anders dan instant watertanden bij de foto's van de recepten. Ik wil ieder recept maken, gewoon alleen al omdat alles er zo prachtig uitziet en heerlijk klinkt. De varieteit in recepten is zoals je van een meester patissier kunt verwachten. Indrukwekkend!

Ben je een enorme chocoladeliefhebber, wil je omver geblazen worden door mooie fotografie, receptuur en verhalen dan word je van dit boek heel blij. Ben je een fanatieke thuisbakker die net dat stapje extra wil, dan zou ik zeker het boek gaan proberen. Ik blader er vooral heel veel door heen en word heel blij van het feit dat iemand die ik goed ken zó'n prachtig boek heeft gemaakt. Complimenten Koeckenbaecker! ;-)

Je kunt het boek kopen via de site van Hiddde