Autobiografie van Jan van Hooff

Het is lang geleden dat ik het zó jammer vond dat ik een boek uithad. Maar toen ik de laatste bladzijde van 'Gebiologeerd' van Jan van Hooff had gelezen was dat wel het geval. Uit. Zo jammer. Ik twitterde het en meen het ook. Ik kreeg daarop de vraag wat het boek me gebracht had.

Los van het feit dat ik hou van het lezen van autobiografieën (de laatste die ik las was van Michelle Obama) is het verhaal van Jan van Hooff om meerdere redenen aangenaam om te lezen. 

Burgers' Zoo 

Je "luistert" ademloos naar een wijs man, met zoveel liefde voor de natuur. Het klinkt in alles door. Bewondering, respect, nieuwsgierigheid. Zijn hele leven lang. Prachtig! Dat hij geboren werd in een familie die Burgers' Zoo oprichtte draagt daar zeker aan bij. 

Daarnaast heb ik nooit geweten hoeveel verschillende onderzoeken naar dieren er worden gedaan. Het is fascinerend om ook daar meer te weten over te komen. Het zet je aan het denken. Het daagt je uit. Precies wat een boek teweeg zou moeten brengen.

Dat ik jaren geleden op loopafstand van Burgers' Zoo woonde en er (met mijn abonnement) dus regelmatig kwam (en dan het liefst bij de chimpansees) draagt zeker bij aan het gevoel bij het boek.

Aanrader voor de liefhebber van autobiografieën

Ja. Echt jammer dat 'ie uit is. Maar mazzel voor jullie, want jullie kunnen er nog aan beginnen. Zou ik gewoon doen!

Gebiologeerd door Jan van Hooff is uitgegeven door Unieboek Spectrum (die een recensie exemplaar ter beschikking stelde) kost € 22,50 en is Gebiologeerd " target="_blank">online en in de boekhandel te koop