Samenwerking - Als ik toch één likeur al jaren drink is het wel Baileys. Maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen maar ‘on the rocks’ drinken.  Wat dacht je van dit waanzinnige kerstdessert?! Het recept is bedacht door goede vriend en meester pâtissier Hidde de Brabander. Maar het is super goed thuis te maken en te delen samen met je familie en/of vrienden. Wordt dit Baileys rendier jouw grande finale van het kerstdiner dit jaar?!

Ingrediënten voor 4-6 personen
1 vanillestokje
350ml slagroom
150g witte chocolade
250g cranberries
150g rode wijn
50g suiker
1 sinaasappel
5g gelatine
1 fles Baileys Original Irish Cream
4-6 chocolade Baileys rendieren *

Bereidingswijze
Week de gelatine in een schaaltje met wat water. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zet een steelpan op het vuur met daarin het stokje en het merg samen met de 100ml slagroom en verwarm dit tot 50 graden, laat 4-5 minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom 1-2 minuten aan de kook.  Klop ondertussen 250ml slagroom lobbig. Los de witte chocolade en de gelatine op in de hete slagroom en roer tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.

Doe de cranberries in een steelpan. Voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. De saus is klaar als alle besjes zijn open geklapt. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.

Snijd met een warm mes de oren van het chocolade rendier af en vul met Baileys. Sluit af met het luchtige witte chocolademengsel en een lepel cranberrysaus. 

Weinig tijd en toch genieten van een Baileys Reindeer? Dan is dit recept perfect:
50ml Baileys Original Irish Cream
Geklopte slagroom
Chocoladevlokken of andere lekkere sprinkels

Snijd voorzichtig met een warm mes de oren van het rendier af en schenk hier 50ml Baileys in. Versier het rendier met geklopte slagroom en chocoladevlokken. Steek er twee feestelijke rietjes in en genieten maar!

*Hoe kom je aan een Baileys chocolade rendier?
Bij aankoop van een fles Baileys bij DirckIII krijg je er twee cadeau! (geldig tot en met 31 december 2019) 
Disclaimer: dit artikel is gemaakt i.s.m. en in opdracht van Baileys official.