Alex Haupt opent 101 Gowrie in Amsterdam

Alex, geboren uit Japans - Duitse ouders, groeide op in Australië, werkte o.a. in het Manderin in Londen en kwam daarna naar Nederland waar hij o.a. werkte bij Ron Blaauw en in de keuken stond van Hoofdstad Brasserie.

Koken met hart & ziel

Alex doet alles wat hij doet met hart en ziel. Ik heb hem de afgelopen jaren zien groeien tot een chef met een eigen mening en visie. En die ongeremde passie steekt hij nu in zijn eerste eigen restaurant, vernoemd naar zijn huisadres in Sydney.

Ik heb met regelmaat al mogen genieten van zijn kookkunsten en verheug me enórm op wat er op tafel komt als hij 100% kan koken naar eigen inzicht. Want als Alex ergens goed in is - naast koken - is dat creatief omgaan met de beschikbare ingrediënten en middelen.

101 Gowrie Amsterdam

Momenteel wordt het restaurant aan de Govert Flinckstraat verbouwd, maar dit najaar staat de jonge, maar megatalentvolle brigade klaar om iedereen culinair omver te blazen. Ik kan niet wachten! Je kunt overigens al reserveren, via hun website.

Interview Alex Haupt

Meer lezen over Alex? Lees het interview dat ik eerder met hem had hier.

fotocredits: Rinze Vegelien (kleur) & Ingrid Hofstra (zwart/wit)