Restaurant Taiko viert 5e verjaardag

En hoe doe je dat beter dan op maandagavond met heel veel mensen samen het glas te heffen op dit fantastische restaurant. Helemaal in de begintijd van Taiko mocht ik er een keer eten. Een onvergetelijke ervaring en mijn eerste kennismaking met chef Schilo van Coevorden. Wat een culinair wonder is die man. En wat een aardig mens.

Vijf jaar een restaurant op dit niveau in Amsterdam is geen kattenpis, maar op je lauweren rusten in een doodzonde, dus onthulde Van Coevorden de nieuwe plannen voor Taiko

Four hands dinner bij Taiko

Van Coevorden kookt de komende maanden met met vijf topchefs waar hij een bijzondere band of herinnering mee heeft. In november is dat met Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark: El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900). Tijdens deze avond brengen Adrià en van Coevorden een ode aan de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie.

In het nieuwe jaar (februari ) kookt hij samen met chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Waygumafia. De maand erna alweer samen met drie-sterrenchef Gérald Passedat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef.

In april komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef wilde Schilo van Coevorden nog niet verklappen, die wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Nu al trek gekregen? Dan kun je hier je plekje reserveren